سرور اختصاصی چیست؟
- یوتاب
- Nov 28, 2018
- 4 min read
Updated: Dec 19, 2018
سرور به ابر کامپیوتر هایی گفته میشود که امکانات نرم افزاری و سخت افزاری بیشتری نسبت به کامپیوتر های معمولی دارند و از سرعت عملکرد بسیار خوب و پردازش بالایی برخوردار هستند. این کامپیوتر ها دائما به اینترنت وصل هستند و مدیریت آنها توسط افراد متخصص انجام می شود. سرور ها معمولا از سیستم های خانگی بسیار قوی تر هستند چرا که باید بتوانند از عهده برآورده کردن نیاز های کاربران بر بیایند. سرور ها در مکانی بنام دیتا سنتر (datacenter) نگهداری میشوند. یکی از خدمات سرور که به مشتریان ارائه میشود، سرور اختصاصی می باشد که در ادامه مفصل آنرا توضیح خواهیم داد:

در مجموع خدمات سرور به سه نوع تقسیتم میشود:
سرور های اشتراکی: Shared Server ها در اصل راحتترین، ارزارنترین و رایجترین نوع هاستینگ محسوب میشوند و به نوعی سرور اختصاصی محسوب میشوند با این تفاوت که کلیه برنامه های نرم افزاری و سخت افزار ها بصورت مشترک بین چند کاربر مورد استفاده قرار میگیرد. در مثال ساده میتوان سرور های اشتراکی را به ماشین یک خانواده تشبیه کرد که همه افراد از آن بصورت مشترک استفاده می کنند.

سرور های مجازی: در سرور VPS که مخفف واژه Virtual Private Server می باشد، منابع سخت افزاری و نرم افزاری بصورت مجازی بین کاربران کمتری – نسبت به Shared Server - به اشتراک گذاشته میشود. همچنین هر کاربر میتواند بسته به نیاز خود نرم افزارهای مد نظر خود را بر روی سرور نصب و استفاده کند.

سرور اختصاصی: سرور اختصاصی یا Dedicated Server به سروری گفته میشود که تماما در اختیار یک کاربر قرار میگیرد. چنین سرور هایی را معمولا شرکت ها و سازمان های بزرگ که نمی خواهند به دلایلی از سرور اشتراکی استفاده کنند، خریداری می کنند. به دلیل حساسیت بالای خدمات سرور اختصاصی، مدیریت آن را به افراد متخصص و خبره می سپارند تا سایت ها و فایل هایی که در آن وجود دارند از نظر کیفیتی و امنیتی در سطح بالا و قابل قبولی قرار گیرند.

منظور از سرور اختصاصی ( سرور اختصاصی ایران ) در واقع هاستینگ هایی هستند که یک سازمان یا شرکت بسیار بزرگ که از حساسیت بالایی برخوردار است، آنرا خریداری میکند.
خرید سرور اختصاصی به شرکت هایی که میخواهند از امکانات برتری مانند انتخاب نوع سیستم عامل، پهنای باند اختصاصی، انعطاف پذیری درتعیین سخت افزار و نرم افزارهای مورد استفاده، برخوردار باشند نسبت به خرید سرورمجازی توصیه میگردد.

برخی از ویژگی های سرور اختصاصی به شرح زیر میباشد:
تامین امنیت فیزیکی سرور
بهره مندی از سیستم برق UPS
امکان نصب سیستم عامل های Unix/Linux, Windows, FreeBSD
مزایای استفاده از سرور اختصاصی:
تمام فضای هارد دیسک سرور بصورت کامل در اختیار کاربر قرار میگید.
پهنای باند قابل توجه برای کاربر در نظر گرفته شده است.
ایجاد پایگاه های اینترنتی متعدد
تسلط و کنترل کامل بر روی سرور
آزادی در نصب نرم افزار ههای دلخواه روی سرور
تهیه نسخه پشتیبان از اطلاعات و داده های سازمان در هر زمان
مدیریت محتوای سرور
امکان اجرای رید (raid) های سخت افزاری و نرم افزاری
Uptime واقعی 99.9%

چه کسانی از سرور اختصاصی استفاده میکنند؟

استفاده از سرورهای اختصاصی محدود به سازمان ها و شرکت های بزرگ نمی باشد بلکه برخی از صاحبان وب سایت های دانلودی یا مالکان بازی های آنلاین هم که میخواهند game server خود را ایجاد کنند و می دانند بازدید بالایی دارند و اغلب به فضای ذخیره سازی و پهنای باند بیشتری نیاز دارند هم از آن استفاده می کنند.
سرور اختصاصی ایران، یعنی خدمات میزبانی وب در داخل کشور انجام میشود در نتیجه قابلیت دسترسی بالاتر و سرعت بیشتری نسبت به سرورهای اختصاصی خارجی خواهد داشت. بنابراین با توجه به بهبود وضعیت زیر ساخت کشور و افزایش پهنای باند شبکه های ارتباطی، همچنین افزایش نرخ ارز میتوان با خیال راحت اقدام به خرید سرور اختصاصی ایران نمود.
انواع سرور اختصاصی
سرور عمومی: سرور اختصاصی عمومی معمولا در شرکت های هاستینگ مورد استفاده هستند و منابع آن بین چندین سایت یا چندین سرور مجازی مورد استفاده قرار میگیرد.
سرور سازمانی: سرور اختصاصی سازمانی را شرکت ها و نهاد های دولتی استفاده میکنند زیرا برای ذخیره سازی اطلاعات خود و امنیت آنها به چنین فضای بزرگ و مطمئنی احتیاج دارند.

دلیل استفاده از سرور اختصاصی
همانطور که در بالا اشاره شد، سرور اختصاصی را معمولا افرادی استفاده میکنند که پردازش های بالا داشته باشند یا از فایل های حجیم استفاده میکنند. بنابراین چنانچه شما این دو ویژگی برایتان از اهمیت بالایی برخوردار است، حتما اقدام به خرید سرور اختصاصی کنید.
البته در نهایت باید به این نکنه نیز اشاره کرد که در طی زمان با رشد کسب و کار شما، ترافیک وب سایت نیز افزایش میابد و در نهایت شما به سرور اختصاصی نیازمند خواهید بود.

معایب سرور اختصاصی چیست؟
هزینه سرور های اختصاصی نسبت به دیگر سرورهای اشتراکی و مجازی بالاتر است.
همیشه نیازمند فردی خواهید بود که بتواند آنرا مدیریت کرده و در زمان بروز خطا و مشکل آنرا رفع کند.
سیستم عامل های سرور های اختصاصی
اغلب مدیران شرکت ها در زمان انتخاب نوع سیستم عامل سرور خود به این نکات توجه خواهند کرد که قیمت سرور مناسب باشد، کارمندان با چه سیستم عاملی بیشتر مهارت دارند و همچنین در دسترس بودن سیستم عامل.
بنابراین اگر بخواهیم سیستم عامل Open source به شما معرفی کنیم، اولین گزینه سیستم عامل لینوکس می باشد.
Red hat، ورژن های مختلف لینوکس و یونیکس هستند که اغلب به صورت رایگان ارائه میشوند.
Enterprise نسخه ی تجاری از لینوکس است که ارائه دهندگان خدمات میزبانی با پرداخت مبلغی بصورت ماهانه از آن بهره مند میشوند.
CentOS، Fedora Core و Debian سیستم عاملهای دیگری هستند که بصورت کد باز و رایگان در اختیار افراد قرار میگیرد.
ویندوز سرور ، سیستم عامل تجاری شرکت Microsoft است که در دو نسخه 2003، 2008 و 2012 ارائه شده است.

شیوه های تهیه سرور اختصاصی
در مجموع دو روش برای تهیه سرور اختصاصی وجود دارد:
اجاره فضا و سخت افزار و شبکه از شرکت های ارائه دهنده مانند ایران هاست
اجاره کردن فضا و شبکه بصورت مستقل
خریداری شخصی فضا و شخت افزار و شبکه
Comments